Полезная информация про визы и новости

Гостьова віза в США: документи, вартість, порядок отримання

Гостьова віза в США: документи, вартість, порядок отримання | Хелпвиза

Гостьова віза в США – підходящий варіант для тих, хто хоче відвідати своїх родичів або друзів. Основна відмінність від інших типів віз полягає в запрошенні приймаючої сторони, яке необхідно надати разом з іншими документами при їх подачі.

Отримати такий дозвіл непросто, так як виїжджаючи за ним в Америку, громадяни України часто залишаються там жити нелегально. Тому до процесу підготовки документів, а головне співбесіди, потрібно підготуватися грунтовно і завчасно.

гостьова віза в сша для громадян України

Документи для гостьової візи в США

  • Запрошення від громадянина США.

  • Закордонний паспорт, ксерокопія першої його сторінки.

  • Підтвердження соціальних зв’язків з приймаючою стороною.

  • Паспорт громадянина України та його ксерокопія.

  • Анкета і підтвердження її реєстрації.

  • Фотографія в цифровому вигляді 5 * 5.

  • Чек, що підтверджує оплату консульського збору.

  • Довідка з місця роботи.

  • Підтвердження наявності коштовного майна (нерухомості, автомобілів).

  • Ксерокопії свідоцтва про шлюб, свідоцтва про народження (для неповнолітніх).

  • Виписка з банку про стан рахунку та рух коштів за останні півроку (бажано).

Консульство має право вимагати додаткові документи. Документи можуть заповнюватися англійською, російською або українською мовою. Всі документи повинні бути справжніми, а подана в них інформація – достовірною.

Гостьова віза в США: терміни

Заявка на отримання візи розглядається від одного тижня до одного місяця, тому про оформлення візи варто подбати завчасно. Віза відкривається на 10 років. Цього цілком достатньо щоб не тільки поспілкуватися з родичами, але і провести спільну відпустку.

Вартість гостьової візи в США

Гостьова віза в США для громадян України коштує 160 доларів. Гроші оплачуються перед подачею документів в американське консульство по актуальному фіксованиму курсу в Райффайзен Банк Аваль.

гостьова віза в сша документи

Як оформити гостьову візу в США

Віза видається на основі розгляду документів і результатів співбесіди. Наявність запрошення від приймаючої сторони не дає гарантій у відкритті візи.

Як показує практика, найбільший відсоток відмов простежується саме при оформленні гостьових віз. Щоб не допустити помилок в процесі оформлення, звертайтеся до фахіців зі значним досвідом.

Час співбесіди вибирає сам заявник. Перед його проведенням у вас знімуть відбитки пальців. Після цього видадуть квиток електронної черги. Інтерв’ю проводиться англійською, українською або російською мовою за бажанням заявника.

Процедура триває 5-10 хвилин. На співбесіді працівник консульства вивчить анкету і буде ставити уточнюючі питання. Важливо при цьому вести себе впевнено, чітко і лаконічно відповідаючи на всі питання. Небажано на співбесіді жартувати, говорити двозначні фрази, відповідати не по суті.

Гостьова віза не дає права влаштуватися на роботу в Сполучених Штатах. Чинне імміграційне законодавство не обмежує кількість в’їздів по гостьовій візі. Кількість днів, протягом яких ви можете перебувати в країні, визначає міграційний офіцер при в’ізді в країну на підставі цілей вашої поїздки, зазвичай це 180 днів.

Без проходження співбесіди можна продовжити попередню візу. При цьому важливо, щоб минула віза видавалася на максимальний термін, який закінчився не більш одного року тому. Також продовження повинно мати ту ж категорію, що й попередній дозвіл. Процедура продовження не вимагає повторного зняття відбитків пальців і триває не довше одного тижня.

Якщо було дано відмову у візі, треба проаналізувати, з якої причини вона була дана і повторно подати документи на розгляд, це можно зробити  відразу після того, як було дано відмову. Для цього потрібно наново сплатити візовий збір і пройти співбесіду. На цей раз інтерв’ю буде проходити з іншим працівником консульства.

Отримати гостьову візу в США ви можете за допомогою компанії Helpvisa. Ми маємо багаторічний досвід роботи зі Сполученими Штатами, знаємо всі нюанси і ризики. Все це дозволяє нам підвищити ймовірність позитивного результату навіть у безнадійних ситуаціях. Звернувшись до нас, ви отримаєте якісний сервіс за помірні гроші.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика