Полезная информация про визы и новости

Особливості отримання віз країн Шенгенської угоди

Особливості отримання віз країн Шенгенської угоди | Хелпвиза

Всім громадянам України для відвідання європейських держав потрібно отримати візу.

При поданні заяви до посольства, слід врахувати безліч тонкощів: правильність оформлення документів, наявність обґрунтувань закорінення, доброго фінансового становища, відсутності порушень митного контролю тощо.

У цій статті ми розглянемо основні вимоги для отримання шенгенської візи. Ретельно дотримуючись рекомендацій спеціалістів, отримати заповітну перепустку не вимагатиме багатьох зусиль.

Шенген віза

Нові правила отримання шенгенської візи

З 2013 року Європарламент ратифікував посилену угоду про спрощений візовий режим із Україною. Тепер для багатьох наших співвітчизників діються простіші умови.

Основними залишаються два правила:

  1. Правило основної країни перебування. Перед тим, як вирушити у поїздку, слід визначити цільову країну. Як правило, у ній турист проведе найбільше часу мандрівки, і в посольство саме цієї країни треба подавати документи.

  2. Правило першого в’їзду. Насамперед в’їжджати потрібно до тієї країни, яка є цільовою. Якщо передбачається політ лоукостерами з пересадками або поїздка автобусом, слід надати документи, які це підтверджують. Недотримання умови – привід сумніватися у мотивах туриста.

Як правило, причинами для відмови можуть бути: викриття бажання емігрувати, низький рівень прибутків, заборона на виїзд із країни постійного проживання, злочинні дії в одній із європейських країн. Щоб не отримати відмови, важливо відповідально поставитися до процедури оформлення.

шенгенська віза

Які документи потрібно надати?

У більшості посольств держав Європи потрібно надати стандартний комплект документів. Водночас статистика відмов у представництвах різних країн є різною.

Як старі, так і нові умови отримання шенгенської візи передбачають, що аплікати повинні подавати такі папери:

  • закордонний і громадянський паспорт із ксерокопіями всіх сторінок;

  • заповнена відповідно до зразка анкета на отримання шенгенської візи;

  • документи, що підтверджують закорінення у країні проживання: володіння нерухомістю, місце постійної роботи чи навчання, сімейний стан;

  • документи, що підтверджують нормальне фінансове забезпечення: тревел-чеки, виписки з банку, довідка про доходи;

  • бронювання готелів та авіаквитків;

  • медичне страхування.

За умов доброї підготовки процедура отримання шенгенської візи відбудеться швидко, без зайвої бюрократичної тяганини. Якщо ви хочете з мінімальними зусиллями отримати візове посвідчення, краще звернутися до спеціалістів.

Хто може допомогти?

Співробітники компанії Helpvisa відстежують всі зміни у правилах оформлення документів на візу. Звертаючись до нас, ви отримаєте компетентні консультації та ефективну допомогу. Не варто зволікати – залиште заявку на сайті вже зараз!

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика