Полезная информация про визы и новости

Шлюб за кордоном. Нюанси

Шлюб за кордоном. Нюанси | Хелпвиза

Сучасні молоді люди мають можливість творити сімейні узи практично у будь-якій країні світу. Але якщо наречений і наречена мають різне громадянство, вони можуть зіткнутися з багатьма бюрократичними труднощами.

У цій статті ми розглянемо, які документи потрібні для оформлення весільної візи і реєстрації шлюбу за кордоном.

шлюб за кордоном

Отримання дозволу на виїзд за кордон

Для отримання дозволу на виїзд нареченого чи нареченої за кордон, потрібно пройти непросту процедуру отримання візи. У деяких країнах розпочати її оформлення може ваш обранець, звернувшись до еміграційної служби у своїй країні. Також від нього вимагатиметься надіслати спеціальне запрошення.

При поданні документів заявникам необхідно пред’явити стандартний комплект документів, список яких можна уточнити на сайті посольства чи у спеціалістів Helpvisa.

Окрім цього, молодята повинні надати вагому аргументацію добрих стосунків: листування у соціальних мережах, історію спілкування у Skype, докази особистих зустрічей тощо.

Деякі молоді люди вважають, що для укладання шлюбу за кордоном достатньо оформити традиційну туристичну візу. Але в такому випадку вони можуть втратити деякі пільги, які забезпечує весільна віза.

Варто зазначити, що в окремих країнах, наприклад, у Німеччині, таким «туристам» можуть відмовити у проведенні шлюбної церемонії.

Переваги весільної візи

Майбутній чоловік/дружина отримує право на довготермінове перебування в іншій державі. Спершу державні органи надають візу на один рік, а після укладання шлюбу можуть дати дозвіл на проживання необмеженої дії.

В емігранта з’являється можливість знайти роботу за кордоном.

Весільна віза для країн Шенгену дає право вільно пересуватися в межах зони дії угоди.

Пакет документів для реєстрації шлюбу за кордоном

Для укладання шлюбу за кордоном в іншій країні, молодята повинні підготувати визначений комплект документів.

Перелік потрібних паперів може відрізнятися для різних країн, але традиційно до нього входять такі:

  • дійсний закордонний паспорт;

  • свідоцтво про народження;

  • довідка про сімейний стан;

  • довідка про громадянство з територіальних органів ДМС;

  • довідка про несудимість;

  • довідка про реєстрацію місця проживання.

Крім цього, у деяких країнах вимагають надати довідку про стан здоров’я і свідоцтва про народження батьків. У деяких мусульманських державах до числа важливих документів входить письмовий дозвіл на шлюб від найближчих родичів.

Особи, які раніше перебували у шлюбі, зобов’язані надати докази того, що вони можуть знову вільно укладати сімейні зв’язки: свідоцтво про розлучення чи смерть чоловіка/дружини.

Окрім цього, може вимагатися документ про зміну прізвища, якщо після розірвання шлюбу було вирішено залишити прізвище колишнього чоловіка чи дружини.

Реєстрація шлюбу за кордоном може ускладнюватися додатковими бюрократичними вимогами. Наприклад, у деяких державах може вимагатися проживання майбутнього чоловіка/дружини з іншої країни впродовж певного часу. Всі тонкощі необхідно з’ясувати заздалегідь.

Усі документи слід узаконити відповідно до вимог країни, у якій заплановано одруження. Для більшості держав Європи, Америки та Азії українцям достатньо пройти спрощену процедуру легалізації – поставити штамп «Апостиль».

віза для шлюбу за кордоном

Можливі труднощі

Не варто забувати, що при розірванні шлюбних зв’язків з іноземцем можуть виникати проблеми юридичного характеру. Щоб мінімізувати їх, бажано укласти шлюбний контракт, у якому будуть регламентовані:

  • умови припинення шлюбу чи визнання його недійсним;

  • майнові зобов’язання між членами подружжя;

  • зобов’язання щодо утримання;

  • встановлення та оскарження батьківства;

  • умови усиновлення чи удочеріння;

  • обов’язки та права дітей і батьків;

  • вимоги до утримання близьких родичів.

У більшості країн всі наведені вище питання регулюються законодавством. Однак при виникненні спірних ситуацій далеко не завжди закони України та інших країн збігаються.

В результаті можна наразитися на затяжні судові позови, невизначеність статусу майна, членів подружжя, дітей.

Перед тим як поєднатися сімейними узами, багато хто вважає за доцільне заздалегідь проконсультуватися щодо питань правильного оформлення шлюбу. Досвідчений консультант розповість про можливі спірні ситуації, які можуть виникати під час сімейного життя чи на випадок розлучення.

Підведемо підсумки

Весілля за кордоном – радісна подія в житті молодят, яка може суттєво затягнутися через різноманітні бюрократичні нюанси. Щоб усе пройшло гладко, нареченому і нареченій слід звернутися до спеціалістів, які допоможуть у питаннях отримання візи і збору документів для одруження.

Також для молодят буде корисно ознайомитися з рекомендаціями юриста при укладанні шлюбного контракту. Цей документ регламентує майнові відносини, права та обов’язки, членів подружжя та їхніх дітей, і дозволяє залагодити багато суперечливих ситуацій.

У компанії Helpvisa з радістю допоможуть підготувати документи для оформлення весільної візи і укладання шлюбу з іноземцем. Наші спеціалісти запропонують детальні консультації і дадуть відповіді на всі ваші запитання.

Не обтяжуйте себе рутинною трудомісткою роботою, а доручіть її професіоналам!

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика