Полезная информация про визы и новости

Чим загрожує порушення термінів перебування у Великобританії


Чим загрожує порушення термінів перебування у Великобританії | Хелпвиза

Недосвідчені мандрівники частенько порушують законодавство Великобританії за банальним незнанням правил перебування за виданою візою. Хтось відкриває туристичну візу, щоб поїхати працювати в Англію, хтось вказує в анкеті термін в 1 тиждень, але залишається в країні на півроку. На практиці недотримання правил, які прописані в візі, загрожує серйозними санкціями аж до заборони на в’їзд на наступні кілька років.

Серйозно поставтеся до термінів

При оформленні візи через візовий центр менеджер обов’язково обумовлює терміни перебування. Те, що стандартна британська віза для туризму, бізнесу або гостьового візиту відкривається на 6 місяців, не означає, що заявник може просидіти безвилазно весь цей термін в країні.

Буває так, що людина вказує термін перебування 2 місяці з метою туризму. А на ділі він приїхав на 3 тижні погостювати до друзів, не більше. Невідповідність мети і термінів візиту типу візи — грубе порушення міграційного законодавства Великобританії.

Терміни перебування у Великобританії

Хоча подібні речі не прописані буквально, це само собою зрозуміло. Це все одно, що забороняється буянити в літаку або курити в номері готелю. Однак в імміграційних правилах прописаний рядок: live in the UK for long periods of time through frequent visits, що буквально перекладається як «Не можна жити в Великобританії протягом тривалих періодів часу завдяки частим відвідинам».

Приклад

Людина отримала візу. В анкеті значилося, що він планує знаходиться в Великобританії 1 тиждень. За фактом він перебував в країні 50 днів. В результаті цією людиною зацікавилися. Після того як перша візи закінчилася мандрівник подається на другу візу і йому відмовляють, іноді навіть прописують жорсткі санкції (наприклад без права переподачі на 5 років).

Які заходи можуть бути застосовані

  • Ануляція діючої візи.
  • Санкції на поїздки до 10 років.

У паспорті необов’язково поставлять відповідні позначки, але в базі даних порушник буде відзначений. Заборону на поїздки можна опротестувати, але це буде дуже складно, тому що підтвердити або спростувати інформацію, сказану на співбесіді буде практично неможливо.

отримання візи в Великобританію

Чому не варто сподіватися, що все зійде з рук?

При виїзді в паспорті не ставиться штамп, тому деякі наївно вважають, що візові офіцери не знають дату виїзду. Відмітка дійсно не ставиться, але не сподівайтеся на простоту англійців — щодня в цю країну намагаються в’їхати сотні нелегалів, тому вони вже точно знають, як відстежити їх перебування.

Щоб не хвилюватись на паспортному контролі і заробити бездоганну візову репутацію, грамотно плануйте терміни і чітко їх виконуйте. Фахівці компанії Helpvisa проконсультують заявника і зорієнтують по термінах. Це підвищить шанси отримати позитивну відповідь і вивільнить дорогоцінний час на підготовку до поїздки.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика