Полезная информация про визы и новости

Віза до Великобританії: що змінилося в 2017 році?

Віза до Великобританії: що змінилося в 2017 році? | Хелпвиза

У березні 2017 року в правила отримання британської візи були внесені чергові зміни. Захід спрямований на оптимізацію внутрішніх процесів, мета яких — скоротити витрати на обробку документів і видачу віз. Але що ці нововведення обіцяють українцям, які бажають виїхати до Великобританії і чи ускладниться процес видачі віз? Давайте розберемося.

Нововведення в отриманні британської візи

  • Анкети, заповнені онлайн і роздруковані заявником, більше не подаються разом з іншими документами. Під час подачі паперів працівник консульства уточнить, чи вносилися зміни в електронну анкету. Якщо ні, то паперову анкету повертають заявнику. Якщо правки вносилися, друковану версію анкети забирають.
  • З березня документи українських заявників направляються в посольство Великобританії в Польщі, де і приймається остаточне рішення про видачу візи. Для цього з документів робляться скан-копії, після чого їх повертають заявнику. З цієї причини всі листочки документів забороняється склеювати і скріплювати степлером.
  • Очікується, що видача віз українцям незабаром буде налагоджена в Києві. Це спростить завдання заявникам, так як закордонний паспорт не буде пересилатися в Варшаву.

віза до Великобританії

Для заявника ці нововведення не принесли істотних незручностей. Як і раніше потрібно заповнювати анкету і платити візовий збір з банківської картки, документи подавати в роздрукованому вигляді та робити їх переклад на англійську мову. Нововведення покликані скоротити витрати британських консульств — це просто оптимізація їх роботи і скорочення фінансових витрат на пересилку паперів.

Є надія, що оптимізація зменшить розмір візового збору, однак практика показує, що в останні роки його сума тільки збільшується. Також нововведення не обіцяють особливої ​​економії часу, адже кожен документ від заявника тепер скануватиметься. Кожен документ ретельно проглядається, складається по порядку, відзначається галочкою в чек-листі і сканується.

Це стосується всіх сторінок національного і закордонного паспорта, довідок, банківських виписок (у яких може бути до 300 сторінок), документів про сімейний стан, наявність приватної власності, листувань і фотографій (для візи нареченої).

Все це вимагає величезної кількості часу при подачі. Також потрібно пам’ятати, що доведеться витратити час на проходження рамки металодетектора і численних супутніх процедур, здачу біометрії. Навіть при малій черзі і роботі декількох кабінок тривалість процедури обіцяє тільки збільшитися.

британська віза

Можливо, в майбутньому скоротяться терміни розгляду заявок від заявників, так як буде відсутня транспортна складова. Хоча скорочення до 3–5 днів очікувати теж малоймовірно, тому що вимоги в британських консульствах однакові для всіх країн світу, і Україна не стане винятком.

Що робити, щоб уникнути затримок

  • Візьміть з собою закордонний паспорт, паспорт громадянина України або посвідку на проживання.
  • Візьміть якісні копії А4 всіх необхідних для подачі документів. При необхідності ксерокопії повинні бути кольоровими.
  • Якщо ви надаєте старі закордонні паспорти з візами або паспорт спонсора, вони також повинні супроводжуватися якісними ксерокопіями.
  • Завчасно з усіх документів видаліть скоби і скріпки.

Документи подають в черговості, зазначеній на сайті консульства — це прискорить їх сканування та повернення заявникові. Всі необхідні папери, в тому числі і фотографії, повинні бути в форматі А4. Важливо, щоб всі ксерокопії були хорошої якості. Якщо вони будуть кольоровими — це буде тільки плюс. Як і раніше, закордонний паспорт подають в оригіналі. Саме в нього вклеюватиметься віза.

Компанія Helpvisa відстежує всі зміни у візовому законодавстві Великобританії та надає своєчасну допомогу своїм клієнтам. Звернувшись до Центру візової підтримки, ви можете не сумніватися, що ваші документи будуть підготовлені відповідно до останніх нормативів консульства. Так ви заощадите час, гроші і підвищите шанси на отримання британської візи.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика