Полезная информация про визы и новости

Віза до Саудівської Аравії

Віза до Саудівської Аравії | Хелпвиза

Королівство Саудівська Аравія – країна, закрита для традиційного відпочинку. Сюди їздять з метою традиційного паломництва до священних мусульманських міст Мекки та Медини, з діловими візитами чи для роботи на престижних посадах.

У цій статті ми розглянемо, як отримати візу до Саудівської Аравії для громадян України.

Віза до Саудівської Аравії

Які можуть бути труднощі?

Для більшості українців буває дуже складно отримати дозвіл на в’їзд до Королівства, і для цього є низка причин:

  • По-перше, візу видають лише тим туристам, які подорожують групами за посередництвом спеціальних агентств.

  • По-друге, у посольстві відмовляють, не вказуючи причини, якщо у закордонному паспорті є відмітка про відвідання Ізраїлю.

  • По-третє, до Саудівської Аравії не впускають жінок без супроводу брата, батька чи чоловіка, а також неповнолітніх без батьків чи опікунів.

Перед поїздкою до Королівства слід врахувати місцеві правила і традиції. Так, мандрівники повинні мати пристойний зовнішній вигляд, а всі дівчата до 12 років повинні бути одягнені відповідно до норм ісламу.

Тих, хто перебуває у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння, до країни не впускають. Більше того, за вживання наркотиків на території цієї держави загрожує публічна смертна кара.

Також не можна ввозити продукти, що містять заборонені для мусульман продукти (наприклад, свинину), публікації, аудіо- та відеоматеріали, скеровані проти традиційного життєвого устрою арабів.

Нюанси оформлення візи до Саудівської Аравії

Для тих, хто подорожує до Королівства, важливо не тільки відповідати внутрішнім нормам Королівства, але й ретельно підготувати документи.

Паломників пускають без зайвих запитань, а категоріям туристів, які залишилися, потрібно буде аргументувати заявлені мотиви мандрівки.

Отже, заявникам необхідно надати такі папери:

  • закордонний паспорт, дійсний не менше, ніж півроку після завершення подорожі;

  • заповнена англійською мовою анкета;

  • запрошення, зроблене за посередництвом Міністерства закордонних справ Королівства;

  • фото 3х4 см;

  • бронювання квитків на літак;

  • інші документи, що підтверджують цілі поїздки.

Подавати документи на візу до Саудівської Аравії можна особисто або через довірене агентство, таке, як компанія Хелпвіза. Щоб отримати дозвіл на в’їзд до країни для здійснення хаджу, потрібно звернутися в управління місцевої релігійної спільноти або до спеціалізованої компанії.

вартість візи до Саудівської Аравії

Яка вартість візи до Саудівської Аравії?

Особам, які здійснюють паломництво, візовий документ видається безкоштовно. Для здійснення комерційної або ділової поїздки буде необхідно сплатити консульський збір розміром 160$.

За багаторазову комерційну візу заявникові буде необхідно заплатити 240$. Як бачимо, ціни на візи до Саудівської Аравії зовсім не є найнижчими і залежать від цілей візиту.

Підведемо підсумки

Рядовим туристам дуже складно потрапити до Саудівської Аравії, при цьому країна відкрита для віруючих мусульман, висококваліфікованих спеціалістів і бізнесменів, які розвивають тісні ділові зв’язки з місцевими партнерами.

При відвіданні держави мандрівникам варто враховувати місцеві традиції та особливості життєвого укладу мусульман.

Щоб отримати детальніші консультації та гарантовано оформити візу – звертайтеся до фахівців Helpvisa. Для нас не існує завдань, які неможливо розв’язати!


Детальнішу інформацію про ціни і документи на візу до Саудівської Аравії, Ви знайдете в розділі https://helpvisa.com.ua/saudi-arabia

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика