Полезная информация про визы и новости

Як отримати візу в США в 2018 році


Як отримати візу в США в 2018 році | Хелпвиза

Українцям для відвідування Сполучених Штатів необхідно оформляти візу. Процедура її отримання одна з найскладніших, нерідко вона закінчується відмовою. Проте, якщо знати всі тонкощі, правильно підготувати документи і заручитися допомогою фахівця, можна гарантувати собі успіх. Отже, розглянемо, які бувають різновиди американських віз, які умови їх отримання і що змінилося в процедурі в 2018 році.

віза в США

Віза в США 2018: що нового

В цілому процедура отримання не змінилася за винятком незначних деталей.

1. З недавнього часу при повторному оформленні візи неімміграційного типу не потрібно бути присутнім на співбесіді в консульстві, тільки якщо віза закінчилася раніше 12 місяців тому. Раніше цей термін був 5 років. Але, при виникненні сумнівів консульство може все-таки призначити співбесіду для з’ясування підробиць.

2. Крім тих, хто вже був в США, зміни стосуються ще й відмовників. Тепер, при отриманні відмови у візі і повторної подачі протягом року після нього — Вас записують на час після 11.00 і Ви проходите спеціальну співбесіду, для тих у кого була відмова у візі США за останній рік.

Основні типи віз

Залежно від цілей поїздки розрізняють близько 45 типів віз. Всі вони вимагають різних документів і процедури. Відповідно, складність їх отримання буде різною. Популярні типи — туристична, ділова, робоча, транзитна, віза моряка, віза нареченої. Всі вони вимагають чіткого обґрунтування мотивів поїздки. При недостатньому підкріпленні фактами буде дано відмову.

Туристична віза в США 2018: документи

Тур віза в США 2018 — найпопулярніша серед іноземців. Візу В2 (вона ж в паспорті зазвичай В1 / В2) вибирають для подорожей по країні, відпочинку і знайомства з пам’ятками. Цей тип візи не дає права людині працювати і вчитися в США. Для отримання дозволу цього типу надають стандартний пакет документів:

  • Закордонний паспорт.
  • Анкета DS-160, заповнена на сайті консульства.
  • Фото 5 * 5
  • Додаткові, але рекомендовані документи:
  • Документи, які підтверджують наявність дорогого майна.
  • Підтвердження броні номера в готелі.
  • Страховий медичний поліс.
  • Фірмова довідка з роботи, в якій описується займана посада, розмір зарплати та реквізити компанії. Студенти і школярі надають довідку з навчального закладу. З місця роботи береться записка про надання відпустки на період поїздки, з місця навчання — про надання канікул.

Додаткові документи, які підвищать шанси в отриманні візи:

  • Старі закордонні паспорти.
  • Свідоцтво про народження.
  • Свідоцтво платника податків.
  • Спонсорська лист, довіреність.
  • Свідоцтво про шлюб / розлучення.
  • Свідоцтво про реєстрацію ІП.
  • Виписка про рух коштів на рахунку за останні півроку.

туристична віза в США

Документи для гостьової візи в США 2018 (тип В 2)

Гостьові візи оформляються для відвідування родичів і друзів, які проживають в Сполучених Штатах. Крім базового пакета, надаються і додаткові документи:

  • Запрошення від приймаючої сторони. Може мати вільну форму, не вимагає нотаріального посвідчення.
  • Документи, що підтверджують родинні зв’язки або тісні соціальні зв’язки з приймаючою стороною. Якщо це друзі, можуть попросити показати спільні фото, скріншоти листувань в чатах тощо, тому краще перестрахуватися і взяти їх на подачу.
  • Виписка з банку про стан рахунку.

У запрошенні повинно бути детально описано, де буде проживати громадянин України під час поїздки, а також хто буде його утримувати матеріально. Наявність запрошення не говорить про те, що заявнику буде гарантовано видана віза.

Ділова віза в США 2018 (В-1)

Відкривається з метою відвідування конференцій, нарад, ведення переговорів та налагодження ділових зв’язків. Для отримання цього типу візи надається стандартний пакет документів, а також додаткові довідки:

  • Запрошення від приймаючої компанії або організації.
  • Документ з реквізитами, що запрошує, в якому прописана мета прибуття заявника.

Така віза зазвичай НЕ ПІДХОДИТЬ програмістам, які працюють по фрілансу на американців і їдуть на наради, це розцінюється як робота не дивлячись на Ваші аргументи. За всіх деталей таких віз, і як бути в такій ситуації — звертайтеся до нашого експерта Юлії, вона підкаже як коректно подати документи в цій ситуації.

Отримання студентської візи в США в 2018 році

Видається тим громадянам, які планують здобути освіту в США. Для її оформлення надаються стандартні документи плюс підтвердження зарахування студента в акредитований навчальний заклад. Віза для навчання буває декількох типів:

  • F1 — для навчання в школі, коледжі або університеті.
  • M-1 — для професійної освіти.
  • J1 — для навчання за програмою обміну / work and travel.

Студентська віза видається на 1 рік (за винятком річної програми для студентів). Залежно від термінів подальшого навчання вона може бути продовжена.

студентська віза в США

Робоча віза (Н1В)

Видається з метою працевлаштування в США. Існує десяток різновидів цієї візи, які видаються в залежності від сфери діяльності заявника. Крім стандартного пакета документів необхідні додаткові:

  • Сертифікат, що підтверджує рівень володіння англійською мовою.
  • Копія трудової книжки.
  • Довідка з поточного місця працевлаштування, рекомендації від роботодавців.
  • Диплом про вищу освіту, документи, що підтверджують кваліфікацію.

Зі свого боку працевлаштовує компанія повинна підготувати грунт для прийому працівника. Вона повинна мати виписку з податкової служби, копію петиції на отримання візи від працівника-іноземця, а також документи, що описують діяльність компанії і умови наданої роботи.

віза в США

Віза на возз’єднання сім’ї (IR-0 / F-0)

Видається близьким родичам громадян Сполучених Штатів. Віза дозволяє дітям і подружжю іммігрувати в США і отримати громадянство цієї країни. Крім стандартних документів на цю візу надаються додаткові:

  • Свідоцтво про народження.
  • Відомості про сімейний стан і наявність дітей.
  • Дані про володіння дорогим майном.
  • Довідка про місця проживання починаючи з 16 років.
  • Документи, що підтверджують родинні зв’язки з громадянином США.
  • Відомості про доходи та гарантії фінансової підтримки з боку американського родича.

В американському консульстві можуть запросити додаткові документи, наприклад, медичну картку. Віза возз’єднання сама трудомістка в оформленні.

Віза нареченої / нареченого (К1, К2)

Оформляється для одруження з громадянином США. Для оформлення дозволу надається стандартний пакет документів, а також додаткову інформацію, яка підтверджує щирість і серйозність намірів.

Віза нареченої / нареченого видається за таких умов:

  • Заявник не повинен мати шлюбних уз на момент подачі заяви.
  • При укладанні шлюбу має бути дотримано законодавство США.
  • Заявник уже мав бачитися з партнером.
  • Громадянин США повинен надати гарантії наявності житла та засобів для життя другої половини. Якщо у громадянина України є діти, вони можуть поїхати в США по візі К2.

Віза моряка C1 / D

Підходить працівникам морського флоту, які планують перетинати територіальні води США або працювати на американському судні. Залежно від цілей вона буває транзитною (С) і для екіпажів (D), зазвичай при оформленні Ви отримуєте комбіновану візу C1D.

Для перебування на суші і туристичних цілей доведеться додатково оформляти B1 / B2. При оформленні цих двох типів віз одночасно консульський збір оплачується один раз. Для отримання візи моряка подають стандартні документи плюс контракт роботи на судні, відомості про маршрут корабля і паспорт моряка.

Транзитна віза

Оформляється тими, хто використовує територію США в якості перевалочного пункту на шляху прямування в треті країни. Цю візу оформляють навіть коли потрібно просто пересісти в аеропорту на інший літак. Дозвіл не дає права залишати зону міжнародних аеропортів. Для оформлення подаються стандартні документи, а також візи і квитки в треті країни.

віза в США

Порядок отримання візи в США в 2018 році

Заповнення електронної анкети на сайті посольства. Дані вносяться на англійській мові. На процедуру дається 20 хвилин. Якщо якесь питання вимагає ретельного обмірковування, анкету зберігають, а потім завершують її заповнення в інший час. До анкети прикріплюється цифрова фотографія. Після чого на електронну пошту приходить бланк підтвердження. Його роздруковують і докладають до основного пакету документів.

Співбесіда.

* Доставка документів в консульство без співбесіди. Можлива тільки для тих, у кого є або була діюча віза в США, закінчилася не більш ніж 12 місяців тому, для дітей до 14 років при наявності діючої візи у батька.

Видача закордонного паспорта з візою. Документ можна забрати в офісі Pony Express.

Коли подавати

Подавати документи на американську візу варто не раніше, ніж за 3 місяці до поїздки. При запису на співбесіду заявнику запропонують дати, які будуть значитися в посольстві як вільні і серед них можна вибрати зручну для Вас. Влітку особливий ажіотаж на поїздки в США і на співбесіді може бути черга. Тому краще подавати заяву на візу завчасно.

Терміни виготовлення

Американська віза оформляється від 1 тижня до 1 місяця в залежності від завантаженості консульства. Найбільше завантаження влітку.

Співбесіда на візу в США

До візового інтерв’ю потрібно підійти відповідально, тому що від нього залежить остаточне рішення консульства про видачу візи. Офіцер вивчає анкету заявника заздалегідь, знаходить сумнівні місця і робить на них акцент. Попутно працівник консульства стежить за відповідями заявника та його поведінкою. Вся процедура триває до 5 хвилин. За цей час консульський працівник встигне задати 3–4 питання.

Інтерв’ю проходить в посольстві Сполучених Штатів. На нього краще прийти на 15 хвилин раніше. Цей час піде на подолання поста охорони, здачу телефону і дорогу до приміщення, в якому буде проводитися співбесіда. Після цього у заявника знімуть біометричні дані – відбитки пальців, а також поставлять кілька загальних питань. Далі потрібно очікувати виклику.

Щоб уникнути неприємностей, краще заздалегідь продумати відповіді на основні питання. Заявник повинен вести себе впевнено, доброзичливо і спокійно. На всі питання потрібно відповідати лаконічно. Найменша невідповідність інформації з тією, що значиться в анкеті і документах може привести до відмови. Не рекомендується одягатися занадто зухвало, а також жартувати.

Питання, які задає працівник консульства, умовно діляться на три категорії:

  • Мети поїздки. Заявник повинен чітко знати навіщо він їде в США. Аплікант зобов’язаний повідомити де буде жити, які місця відвідувати. Питання можуть стосуватися родичів і друзів, які живуть в Америці.
  • Сімейне і фінансове становище в Україні. Питання цього типу можуть бути дуже детальними. Деякі з них здаються дурними і відстороненими. Варто бути готовим до того, що можуть питати про відносини з близькими і навіть про інтимні подробиці.
  • Додаткові запитання. Це найбільш непередбачувана група питань. Працівник консульської установи може запитати про хоббі заявника, про деякі моменти з минулого. Тут важливо не суперечити самому собі і не губитися у відповідях.

Питання на співбесіді ніколи не бувають стандартними. Вони різняться в кожному конкретному випадку і можуть багато в чому залежати від настрою офіцера і Вашої ситуації. Однак це не означає, що до співбесіди не потрібно готуватися. Можна самому визначити свої слабкі сторони і заздалегідь продумати відповіді на супутні питання.

Незалежно від категорії візи на співбесіду необхідно взяти закордонний паспорт, підтвердження запису на інтерв’ю, і confirmation page DS 160, що підтверджує реєстрацію електронної анкети. Мова співбесіди залежить від категорії візи. Хоча всі працівники консульства володіють російською або українською мовою, тут є певний алгоритм. Наприклад, для туристичної візи співбесіда проходить російською мовою, для візи нареченої / нареченого або робочої візи — англійською.

Віза в США: вартість в 2018 році

Стандартний консульський збір для основних типів віз становить 160 $ за курсом посольства на день оплати. Його оплачують в будь-якому відділенні Райффайзен Банк Аваль готівкою в гривнях. Всі інші способи оплати збору не приймаються. Квитанцію про оплату, видану банком, не потрібно надавати в консульство під час співбесіди. У разі відмови консульський збір не повертається.

отримання візи в США

Відмова в американській візі

Головна причина відмови – підозри в бажанні заявника іммігрувати в США. Приводом для червоного світла може бути один з декількох факторів:

  • Відсутність сім’ї та сильних зв’язків з батьківщиною, відсутність стабільної роботи, що приносить хороший дохід.
  • Відсутність банківського рахунку, низький соціальний стан, маленька зарплата.
  • Порушення візового режиму в минулому, спроби нелегально іммігрувати до Сполучених Штатів.
  • Недавня робота в програмі Work And Travel. За фактом участь в цій програмі не є приводом для відмови. Однак для офіцера це тривожний дзвіночок.
  • Минулі невдалі спроби отримати грін-карту. Це теж не привід для відмови, але один із складових ознак неблагонадійності заявника.
  • Плутанина у відповідях на співбесіді, дивна поведінка, недоречні жарти, страх і невпевненість в собі.
  • Нечітке формулювання мети поїздки. Невиразний відповідь майже гарантовано призводить до відмови.

Головний документ, який перевіряють на співбесіді — анкета. Помилки, знайдені в ній, є підставою для відмови:

  • Помарки при заповненні.
  • Неправильно вказане місце роботи і сфера діяльності. Не варто вигадувати собі престижну роботу. Працівник консульства – хороший психолог. Він легко визначить що людина обманює по його звичкам.
  • Штучно завищений розмір доходу.
  • Приховування відомостей про родичів, які проживають в США. Візового офіцера обов’язково потрібно доводити до відома, якщо в Америці живуть батьки, сестра, брат, чоловік / дружина, дідусь / бабуся.
  • Будь-яка брехня в відомостях. Це 100% гарантія відмови.

Сполучені Штати визнають цивільні шлюби. Тому наявність громадянського чоловіка / дружини не варто приховувати. Навпаки, це підвищить шанси позитивного результату.

Для США ідеальний заявник — одружений, має неповнолітніх дітей. Громадянину повинно виповнитися 30 років. Він повинен мати стабільну роботу з доходом вище середнього. Заявник часто подорожує, але не має родичів в Америці, ніколи не мав проблем з законами своєї та інших країн.

Ідеальні кандидати бувають рідко, проте це не означає, що всім дають відмови. Щоб не сталося неприємності, варто продумати кожне питання, яке може задати працівник візового центру. Для цього потрібно визначити свої слабкі сторони і зробити на них акцент. Грамотно проаналізувати ситуацію може тільки професіонал.

Навіть в разі відмови шанс отримати візу при повторній заявці зберігається. Подати заяву після відмови можна в будь-який момент. Для цього потрібно ще раз зібрати весь пакет документів, а також сплатити консульський збір. На цей раз потрібно надати документи, яких не вистачало при першій подачі або довести, що ситуація змінилася в кращу сторону.

Що можна зробити

  • Проаналізуйте своє фінансове становище.
  • Надайте старий закордонний паспорт з візами відвіданих країн.
  • Подайте серйозні мотиви поїздки.
  • Виберіть тип візи, яка більше підходить цілям поїздки.
  • Якщо відмова виданий школяреві, варто дочекатися його вступу до вузу.
  • Для літніх батьків візьміть довідку про необхідність догляду.
  • Надайте інформацію про громадянського партнера.
  • Розслабтеся під час інтерв’ю.

Незважаючи на те що всі ці рекомендації підвищать шанси при повторній подачі заявки, вони не зможуть гарантувати 100% результат. Навіть при ідентичних пакетах документів візові працівники можуть приймати протилежні рішення.

Корисні контакти

Консульство США

Адреса: вул. Сікорського, 4, м Київ, 04112.

Телефон: +38 (044) 383-80-66.

E-mail: kyivniv@state.gov.

Графік роботи: 08.00-17.00 (14.00-15.00 – обід).

Візит тільки за попереднім записом.

Подача та видача документів: 08.00-17.30 з понеділка по п’ятницю.

Посольство США

Адреса: вул. Сікорського, 4, м Київ, 04112.

Телефон: +38 (044) 521-50-00.

E-mail: kyivniv@state.gov.

Графік роботи: 08.30-17.30 з понеділка по п’ятницю.

Віза в США для українців в 2018 році оформляється за звичною процедурою. Для цього готується значний пакет документів, про всяк випадок, не дивлячись на те, що в більшості випадків їх не дивляться! Найважливіше – все правильно заповнити і довести, що ви повернутися на батьківщину. Якщо у вас виникли труднощі в зборі документів або ви хочете заручитися підтримкою досвідчених фахівців, звертайтеся до Центру візової підтримки Helpvisa — тут вам гарантовано допоможуть.

Корисне відео про візи в США на нашому каналі.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика