Полезная информация про визы и новости

Для чого потрібна довідка про несудимість

Для чого потрібна довідка про несудимість | Хелпвиза

Довідка про несудимість — це документ, який підтверджує відсутність судимості у громадянина України або іншої держави. Щорічно довідку про несудимість в Україні отримують приблизно 800 000 чоловік. Практика отримання подібних довідок працює в більшості країн світу і вона цілком виправдана — мало хто хоче мати справу з людьми з кримінальним минулим.

В Україні цей документ потрібен для отримання посвідки на проживання в інших країнах, для іноземного громадянства, а також для отримання віз деяких типів в окремі країни. Багато вперше стикаються з необхідністю отримання довідки такого роду. Традиційно в цьому випадку виникає багато питань.

Де брати довідку про несудимість

В Україні довідку про несудимість отримують в будь-якому представництві Міністерства внутрішніх справ. Довідка може бути отримана як українцем, так і громадянином іншої держави. Щоб отримати довідку про несудимість для візи, потрібно подати заяву встановленої форми, а також внутрішній паспорт. Подати заяву можна особисто або через законного представника.

З 2017 року одержати довідку про несудимість можна через інтернет, через онлайн-сервіс МВС — mvs.gov.ua або hsc.gov.ua. За твердженням розробників, довідку можна отримати в два кліка. Послуга економить громадянам час і позбавляє від корупції. Щоб отримати довідку онлайн, потрібно зареєструватися в системі, наприклад, через акаунт Google або Facebook.

Після цього заповнюють електронну форму із зазначенням сервісного центру МВС, в якому зручно забрати довідку. Далі заявка обробляється в автоматичному режимі. Коли документ готовий, на зазначену раніше електронну пошту прийде повідомлення про його готовність. Після цього можна приїхати в сервісний центр і забрати документ.

довідка про несудимість

Скільки робиться довідка про відсутність судимості

Оскільки для оформлення віз потрібно чітко знати терміни виготовлення документів, багатьох цікавить, скільки ж робиться довідка про несудимість. Офіційний термін, заявлений в МВС — 30 днів. Цей термін може змінюватися в залежності від конкретного сервісного центру, його завантаженості і інших непередбачених факторів. Також можна просто оплатити терміновий розгляд.

Термін дії довідки про несудимість в Україні

Ще одне хвилююче питання — який термін дії довідки про відсутність судимості в Україні. Насправді у цієї довідки термін дії від 1–6 місяців для пред’явлення (у кожної структури свої запити). На ній вказується дата, станом на яку громадянин має той чи інший статус.

В Україні умовно вважається, що термін дії довідки про несудимість — 30 діб. Саме на такий термін розраховує більшість державних і приватних організацій. У США і країнах Європи цей умовний термін дорівнює 90 дням. Це пов’язано з тим, що в цих країнах більш трудомісткий процес підготовки довідки.

Для чого потрібна довідка про несудимість, якщо ви оформляєте візу? Ось кілька причин, на наш погляд, абсолютно обґрунтованих:

  • Забезпечення безпеки для своїх громадян.
  • Запобігання проблем з неблагонадійним іноземцем.
  • Залучення «людського капіталу» — людей, які можуть дійсно принести користь економіці і суспільству.

Ми з’ясували, на який термін видається довідка про несудимість. Отримати допомогу та консультацію в отриманні цієї довідки ви можете в Центрі візових послуг «Хелпвіза». Наші фахівці допоможуть оформити візу в найкоротші терміни. Також у нас ви можете замовити додаткові послуги — апостилювання документів, переклад тексту на іноземну мову, оформлення медичної страховки.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика