Полезная информация про визы и новости

Правила проходження кордону з Україною в 2018 році


Правила проходження кордону з Україною в 2018 році | Хелпвиза

Росіянам зручно оформляти американські візи в посольстві США в Україні. Серед переваг — мінімальні терміни очікування інтерв’ю, російськомовні візові офіцери, відсутність необхідності переводити документи на іноземну мову, низький відсоток відмов для росіян. Все це прекрасно, але росіян бентежить проходження українського кордону.

Справа в тому, що в ЗМІ багато суперечливої інформації: одні джерела кажуть, що росіянам взагалі неможливо потрапити в Україну, інші стверджують, що для простих громадян ніяких перешкод немає. Як сама ситуація насправді?

проходження російсько-українського кордону

Реальна ситуація з проходженням кордону

У 2018 році за поїздку в Україну для оформлення візи в Сполучені Штати у росіян ніяких проблем при перетині російсько-українського кордону не виникає. Це відноситься і до чоловіків, які їдуть самі. Прикордонники прекрасно знають, що росіяни їздять за американськими візами в Україну, тому не чіпляються з додатковими питаннями.

На що потрібно звернути увагу для проходження українського кордону

Запрошення з української сторони

Існує думка, що для перетину російсько-українського кордону потрібно мати запрошення від фізичної / юридичної особи з України, і якщо його немає, то в країну не пустять. Насправді ніякі запрошення в разі поїздки на співбесіду в американське посольство не потрібні. Для цього достатньо продемонструвати документи на американську візу, наприклад, запис на інтерв’ю в посольство США. Крім того, не зайвими будуть і інші папери:

  • Підтвердження заповненої анкети.
  • Довідка з місця працевлаштування.
  • Довідка з банку.
  • Документи на майно.

Але навіть ці папери українські прикордонники перевіряють у виняткових ситуаціях.

Цілі відвідування України

Коли прикордонник запитує про цілі поїздки в Україну, багато губляться. Вони вважають, що якщо сказати, що мета поїздки — отримати візу в посольстві США — у прикордонника виникнуть підозри. Насправді це і потрібно говорити. Прикордонник повинен зрозуміти, що громадянин їде не як турист, а з більш серйозними намірами. Після такого чіткого і лаконічного відповіді прикордонник більше не буде ставити питання, адже щодня з цією метою кордон перетинає безліч росіян.

Кількість готівки при собі

Це ще одне питання, яке хвилює росіян, навколо якого теж з’явилося багато міфів. Роз’яснюємо ситуацію: росіянам, які в’їжджають в Україну, відповідно до закону потрібно мати мінімум 6 000 рублів на день перебування в країні. Така ж квота діє і для інших іноземців, при цьому валюта значення не має.

За фактом прикордонники вкрай рідко перевіряють кількість готівки у в’їжджають росіян. Також вони не задають питання про фінансовий бік поїздки. Проте це не відміняє необхідність виконувати це правило. Краще дотримати цю вимогу — так спокійніше і безпечніше.

Відсутність зворотного квитка

На оформлення американської візи йде 2–3 робочих дні після співбесіди. Багато заявників їдуть до Києва, не маючи при собі зворотного квитка, оскільки розумніше отримати його тільки коли видадуть закордонний паспорт на руки. Така практика абсолютно нормальна.

Відсутність зворотного квитка не викликає у прикордонників негативної реакції. Його навіть не питатимуть. Навіть якщо прикордонник запитає про наявність зворотного квитка, досить йому пояснити, що він буде куплений відразу ж після видачі закордонного паспорта в американському посольстві.

американська віза для росіян

Перетин кордону: нюанси

  • Росіянам для поїздки в Україну не потрібна віза. В’їзд можливий по біометричному і старому паспорту.
  • Не потрібно брати з собою патріотичну символіку. Це стосується георгіївських стрічок, зображень російського президента, іншої військово-патріотичної продукції. При в’їзді найкраще продемонструвати політичний нейтралітет.
  • Єдине нововведення, яке вже вступило в дію в 2018 році, стосується іноземців, які планують висвітлювати місцеві ЗМІ. Такі громадяни повинні здати відбитки пальців.

Отже, труднощі з проходженням кордону, про які так подобається розповідати російським і українським ЗМІ — надумані і не відповідаю дійсності. У 2018 року перетин українського кордону для росіян не представляє ніяких проблем. Українські прикордонники поводяться чемно, майже нічого не питають і частіше за все не просять ніяких документів.

Втім, це не привід для зневажливого ставлення до цієї процедури. На всі питання потрібно відповідати чітко і лаконічно, на першу вимогу потрібно показати документи на американську візу. При адекватній поведінці проблеми на російсько-українському кордоні повністю виключені.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика