Полезная информация про визы и новости

Що таке біометричний дозвіл на проживання?


Що таке біометричний дозвіл на проживання? | Хелпвиза

Кілька років тому Великобританія змінила процедуру видачі довгострокових імміграційних віз. Пов’язано це впровадженням єдиного європейського стандарту. Тепер замість довгострокової візи заявнику видають Biometric Residence Permit (BPR) — біометричний документ резидента.

Ті, хто подають заяву на візу строком від 6 місяців, отримують багаторазову візу на тридцять днів, яка вклеюється в паспорт. Довгострокові візи зараз скасовані.

Кроки, які повинен зробити заявник

  • Подати заяву.
  • Вказати поштовий індекс.
  • Відзначити 30-денний період перебування у Великобританії.
  • Записатися в візовий центр на здачу документів і біометрії.

Якщо все добре, в паспорті поставлять візу на 30 днів. До неї докладуть інструкцію із зазначенням термінів перебування у Великобританії і місця отримання BPR по приїзду в країну.

біометричний дозвіл на проживання

Де видають BPR

У Великобританії налічується 200 акредитованих відділень поштового зв’язку, серед яких вибирається найближчого за місцем проживання. Якщо вказане поштове відділення не підходить, за окрему плату воно може бути змінено на інше.

Самі картки буде виготовляти агентство DVLA, що займається ліцензуванням водіїв. Найбільш повна інформація щодо процедури отримання представлена на visa4uk.fco.gov.uk і gov.uk.

Що врахувати

Іноземцям слід ретельно планувати термін перебування в країні — на в’їзд їм дається тільки 30 діб. Якщо прострочити в’їзд, процедуру оформлення доведеться проходити заново. Під час перевірки документів на кордоні у візового офіцера є весь доступ до інформації по минулим поїздкам. Іноземці можуть показати дозвільний лист про надання BPR.

BPR — це документ, який описує статус імміграційного особи. Носити його завжди не потрібно. Стане в нагоді він тільки при оформленні соціальних послуг, влаштуванні на роботу або отримання допомоги.

отримання біометричного документа резидента

Громадяни країн, що не входять до Євросоюзу, повинні подавати письмову заяву для отримання біометричного документа, якщо вони планують затриматися в країні на термін від 6 місяців. По приїзду вони повинні в 10-денний термін оформити документ. Таким чином короткострокова віза потрібна лише для того щоб отримати BPR. Ніяких доплат за картку здійснювати не потрібно.

Якщо справа стосується іноземного студента, то навчальний заклад має відразу ж дізнатися наявність у нього картки резидента. Неповнолітні студенти можуть попросити оформити BPR через керівництва ВНЗ.

Разом з власником картки BPR в країну може в’їхати його член родини або інший повнолітній за умови, що у Британії вони будуть перебувати разом. У разі втрати паспорта картку резидента не видадуть. В цьому випадку звертаються в МВС.

Якщо заявник не оформив в 10-денний термін BPR, йому може бути виписаний штраф і навіть анульована короткострокова віза. На пошті картка зберігається 60 днів, після чого вона відправляється в МВС країни. Нововведення для українців вступило в силу з 2015 року.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика