Полезная информация про визы и новости укр

Віза нареченої в Іспанію

Віза нареченої в Іспанію | Хелпвиза

У наш час громадянам України відкриті всі можливості для укладання шлюбів за кордоном. Але перш ніж документально зміцнити сімейні узи, молодятам необхідно довести державним органам свої мотиви.

Посольства західних держав намагаються убезпечити себе від фіктивних шлюбів, а тому молодятам треба бути готовими до тривалої бюрократичної тяганини.

У цій статті ми розглянемо всі нюанси, що стосуються правильного оформлення документів для укладання шлюбу, отримання візи нареченої і возз’єднання сім’ї за кордоном.

начерчена іспанія

Документи для укладання шлюбу за кордоном

Молоді люди можуть укласти шлюб як за кордоном, так і в Іспанії. Багато вибирає другий варіант, адже він надає можливість українцям переїхати за кордон у найкоротші терміни, отримати ВНЖ і забрати туди своїх близьких родичів.

Для легального переїзду за кордон нареченому і нареченій необхідно зібрати визначений пакет документів для легалізації шлюбу і подати їх в органи реєстрації шлюбів.

Нижче надано короткий перелік самих необхідних паперів:

  • Паспорт громадянина та закордонний паспорт і ксерокопії всіх його сторінок.

  • Офіційно оформлена заява.

  • Довідка про сімейний стан.

  • Свідоцтво про народження обох молодят.

  • Документ, що підтверджує іспанське громадянство нареченого чи нареченої.

Тим, хто раніше перебував у шлюбі, слід надати документи, що підтверджують право знову вступати у шлюб. Це – свідоцтво про розлучення, смерть одного із подружжя та інші.

Якщо у нареченого чи нареченої залишилося прізвище колишнього чоловіка/дружини, потрібно надати документ, який це підтверджує. Для реєстрації в Іспанії за місцем проживання можуть вимагати довідки про несудимість і з місця проживання.

Всі надані папери повинні бути перекладені іспанською мовою і легалізовані в консульстві. Довідки і свідоцтва, видані в РАЦС, слід попередньо узаконити в обласному управлінні юстиції.

У випадку позитивної відповіді органів реєстрації шлюбу нареченому і нареченій вручають Сімейну книгу. Цей документ є підтвердженням реєстрації шлюбу та основним аргументом для видачі візи на возз’єднання сім’ї.

Документи на візу нареченої

Після того, як консульство схвалить можливість одруження за кордоном, майбутньому супутнику життя, який проживає в Україні, необхідно отримати весільну візу.

Для цього слід зібрати подані нижче документи:

  • Закордонний і внутрішній паспорт із ксерокопіями всіх сторінок.

  • Візова анкета.

  • Дві фотографії 35х45 мм.

  • Медична довідка, яка засвідчує нормальне здоров’я заявника.

  • Довідка про непритягнення до кримінальної відповідальності впродовж останніх 5 років. Цей документ повинен мати штамп «Апостиль».

  • Сімейна книга.

До всіх документів треба додавати переклад іспанською мовою. У процесі розгляду візи нареченої в Іспанію посольство може попросити донести додаткові документи чи викликати на особисту співбесіду.

nevesta ispaniya

Як оформити возз’єднання сім’ї?

Процедура возз’єднання сім’ї дає право запросити на постійне проживання членів подружжя, дітей і батьків з України. Як правило, це перший крок до отримання громадянства. Від заявників вимагається бути резидентами Іспанії, пожити у цій країні мінімум рік, мати можливість забезпечувати себе і членів своєї сім’ї.

Процес відновлення родинних зв’язків є багатоетапним. Для початку стороні, яка запрошує, необхідно зібрати комплект документів і подати його в Бюро у справах іноземців:

  • Власноруч написану заяву на отримання дозволу.

  • Дійсний закордонний паспорт з видом на проживання.

Залежно від того, кого ви запрошуєте:

  • Свідоцтво про одруження, народження дітей і т.д.

  • Сімейна книга.

  • Копія дозволу на ПМП і роботу в Іспанії.

  • Документи, що засвідчують достатній рівень прибутків для забезпечення родичів, які приїжджають.

  • Для запрошення дружини – письмова заява про те, що сторона, яка запрошує, не проживає з іншою людиною.

Після отримання дозволу на запрошення родичів, їм буде необхідно оформити візу на возз’єднання сім’ї. Її можна отримати в посольстві Іспанії в Україні.

Окрім стандартних для отримання візи документів, заявникам будуть потрібні:

  • запрошення від родичів в Іспанії;

  • дозвіл на проживання в Іспанії близького родича;

  • копія заяви на возз’єднання сім’ї, оригінал якої перебуває в імміграційному департаменті Іспанії;

  • довідки та свідоцтва, що підтверджують родинні зв’язки.

Всі довідки та свідоцтва, видані в РАЦСі, повинні пройти процедуру консульської легалізації. Якщо той із подружжя, хто проживає в Україні, хоче вивезти з собою дитину, йому необхідно подати нотаріально завірений дозвіл від колишнього чоловіка чи дружини.

За деяких інших обставин буде потрібне свідоцтво про те, що заявник є єдиним опікуном дитини або рішення суду про позбавлення батьківських прав.

Підведемо підсумки

Отримання Сімейної книги – важливий етап у житті чоловіка чи дружини, який ознаменовує становлення нової сім’ї. Щоб процес одруження відбувся успішно, потрібно зібрати документи, легалізувати їх, грамотно написати заяву і пройти інші процедури.

Для молодих людей самостійне виконання цього завдання може здаватися трудомістким і таким, яке вимагає багато часу. Оптимальне рішення – звернутися до спеціалістів агентства Helpvisa, які візьмуть всю рутинну роботу з паперами на себе.

Плануйте майбутнє весілля і не замислюйтеся над бюрократичними труднощами!

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Меню