Полезная информация про визы и новости

Віза в Україну іноземцям: правила оформлення і нюанси

Віза в Україну іноземцям: правила оформлення і нюанси | Хелпвиза

Україна — приваблива для іноземців країна. Сюди їдуть відпочивати і займатися бізнесом. У зв’язку з цим постає закономірне питання — «Чи потрібна іноземцям віза в Україну?».

Відповідь на нього залежить від того, громадянство якої країни має заявник. Віза в Україну іноземцям не потрібна, якщо вони є громадянами Євросоюзу, країн СНД і деяких інших держав і не планують затримуватися в Україні довше 90 днів.

В інших випадках іноземним громадянам потрібно отримувати візу на загальних підставах. Для цього вони повинні вибрати тип в’їзного дозволу відповідно до цілей своєї поїздки. Віза в Україну може бути оформлена за місцем проживання самостійно. Істотно спростити отримання заповітного штампу в паспорті можна за допомогою спеціалізованих візових центрів.

віза в Україну

Існує кілька типів українських віз, які можуть відкрити іноземці:

1. Туристична віза в Україну — цей тип підходить для тих, хто має в Україні родичів або планує відвідати друзів і знайомих. Відкривається максимум на півроку. Така віза може бути одноразовою або багаторазовою.

2. Туристична — діє від одного до двох місяців, може бути одноразовою або дворазовою.

3. Ділова віза в Україну — підходить для ведення бізнесу, укладення контрактів, проведення переговорів з партнерами. Термін дії — від одного місяця до одного року. Вимагає запрошення від приймаючої сторони.

4. Транзитна — для відвідування третьої країни з пересадкою на території України. Термін перебування за такою візою в Україні не може перевищувати 5 днів. Підставою для видачі дозволу може бути віза в третю країну або проїзний документ.

Найбільш популярна серед іноземців віза — короткострокова одноразова з терміном перебування 90 днів з коридором 180 днів. Для перебування довше 90 днів оформлюється довгострокова віза. Вона видається тим, хто планує працевлаштуватися в Україні або отримати освіту. Вона є підставою, щоб в майбутньому іноземному громадянину видали посвідку на проживання.

Вартість візи в Україну

Консульський збір:

  • 65 доларів — короткострокова одноразова віза, оформляється до 10 робочих днів.
  • 130 доларів — прискорений порядок розгляду документів (до 5 робочих днів).

Розмір консульського збору залежить від країни, громадянином якої є заявник, а також від типу і терміну дії візи.

оформлення візи в Україну

Документи для візи в Україну

  • Візова анкета, заповнена розбірливим почерком.
  • Закордонний паспорт, що діє ще як мінімум 6 місяців після закінчення поїздки.
  • Якщо є — закордонний паспорт з попередніми візами в Україну.
  • Дві кольорові фотокартки 30х40 мм.
  • Квитанція про сплату консульського збору.
  • Страховий медичний поліс.
  • Запрошення від приймаючої сторони (для гостьової візи).
  • Документ, який підтверджує мету поїздки. Це може бути туристична путівка, запрошення від приватної особи, компанії або організації.
  • Квитки на транспорт в обидва кінці.
  • Підтвердження броні номера в готелі або наявності іншого житла.

Документи на візу подаються в консульство України в своїй країні. Більш повну інформацію про документах, які необхідні для візи, можна отримати на сайті МЗС України. У паперах потрібно подавати тільки достовірну інформацію, в іншому випадку у видачі візи відмовлять і заборонять в’їжджати в країну на кілька років.

В цілому оформити візу в Україну нескладно. На відміну від європейський країн, вимоги до переліку документів набагато простіше. До іноземців в Україні відносяться лояльно, тому проблем при оформленні візи бути не повинно. Виняток становлять грубі порушення при заповненні довідок і проблеми з в’їзним законодавством в минулому.

Отримати українську візу можна самостійно, але краще звернутися за допомогою до фахівців, які зроблять все швидко і без зайвого клопоту. У компанії Helpvisa оформлять медичну страховку, проконсультують і нададуть всебічну підтримку. Так ви заощадите час, який можна використовувати на підготовку до поїздки.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика