Полезная информация про визы и новости

Возз’єднання сім’ї в Данії: правила проведення процедури


Возз’єднання сім’ї в Данії: правила проведення процедури | Хелпвиза

Возз’єднання сім’ї в Данії — хороша можливість отримати вид на проживання в цій країні. В майбутньому це стане підставою для отримання датського громадянства. Багато наважуються на цю процедуру не тільки заради об’єднання сім’ї, а й для поліпшення житлових умов, адже Данія — одна з найрозвиненіших країн світу. Отже, на яких умовах проходить возз’єднання?

Возз’єднання сім’ї в Данії: умови

Право на возз’єднання мають подружжя, зареєстровані партнери або співмешканці. Також таке право мають неповнолітні до 15 років. Якщо особа, яка проживає в Данії, і з якою планується возз’єднатися, є студентом, до заявника пред’являються особливі правила при оформленні документів.

Виданий на підставі поданих документів вид на проживання є тимчасовим. Щоб продовжити ВНЖ, необхідно подати прохання, а трохи пізніше і заяву до відповідних імміграційних органів. Право на продовження посвідки на проживання мають громадяни, які виконують всі умови, описані при першому отриманні ВНЖ.

віза в Данію

Вид на проживання автоматично дозволяє громадянину вести трудову діяльність на території Данії. Заява про прохання виду на проживання повинен подавати безпосередньо заявник. Важливо, щоб заявник не мав проблем з правосуддям і надав вагомі докази необхідності возз’єднання.

На співбесіді в консульстві важливо показати, що ви дійсно хочете бути поруч зі своїми родичами, а матеріальне благополуччя і зміна умов життя є для вас другорядним.

Возз’єднання сім’ї в Данії: вартість

  • 5663 грн. — консульський збір за оформлення візи, який оплачується при подачі документів в консульство, але за умови що первинний розгляд вже було зроблено в Данії.

При оформленні візи через приватне агентство додатково оплачується сервісний збір за надання послуги.

Документи для возз’єднання сім’ї в Данії

  • Анкета в двох примірниках, заповнена і підписана особисто заявником.
  • Закордонний паспорт і дві ксерокопії кожної з його сторінок.
  • Паспорт громадянина України та дві ксерокопії кожної з його сторінок.
  • Чотири кольорові фотокартки паспортного зразка. Детальніше про вимоги до фото ви можете знайти на сайті датського посольства. Три знімка приклеюються до однієї анкети, четвертий – до другої.
  • Чек про сплату консульського збору і дві його ксерокопії.

Якщо планується возз’єднання з чоловіком / дружиною, який є громадянином Данії, додатково надається свідоцтво про шлюб, свідоцтво про партнерство, або документ, що підтверджує спільне проживання. До документа додаються дві ксерокопії.

Всі папери, що подаються в консульство Данії, повинні бути переведені на датську або англійську мову, сам переклад повинна виконувати акредитована в посольстві фірма. До всіх документів додається апостиль.

возз'єднання сім'ї в Данії

Якщо вид на проживання планується відкрити на дитину, яка не досягла 15 років, на нього, крім стандартного пакета, надаються наступні документи:

  • Свідоцтво про народження з двома ксерокопіями. До нього додається легалізований переклад датською або англійською мовами.
  • Документи, які описують право опіки над дитиною з двома ксерокопіями і перекладом на датську / англійську мову. Необхідні в разі, якщо опікун не є біологічним батьком / матір’ю дитини.

Заява на возз’єднання сім’ї направляється до Служби імміграції Данії, де воно розглядається і щодо неї приймається рішення. Консульство залишає за собою право вимагати додаткові документи для з’ясування обставин.

Вкрай важливо подавати в довідках тільки достовірну інформацію, в іншому випадку буде дано відмову, а при особливо грубих порушеннях — заборона на в’їзд в країну на кілька років.

Центр візової підтримки Helpvisa допоможе вам возз’єднатися з родичами. Ми зберемо і підготуємо документи, дамо консультацію, оформимо страховку, зробимо переклад документів і проведемо їх апостилювання. Наші фахівці підвищать шанси позитивного результату — так ви заощадите час, сили і зможете зосередитися на підготовці до переїзду.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Яндекс.Метрика