Полезная информация про визы и новости

Студентська віза в США F-1

Студентська віза в США F-1 | Хелпвиза

Ви поступили в американський університет. На перший погляд, найважчий етап пройдено. Насправді потрібно подолати ще один важливий момент — отримати студентську візу в США. Саме вона дасть можливість в’їхати на територію Сполучених Штатів. Щоб отримати візу, доведеться грунтовно підготуватися.

Що з себе представляє студентська віза F-1 в США

F1 — віза, по якій можна вчитися в Сполучених Штатах. Її і належить оформити тим, хто вступив в американський вуз. Така віза дозволяє отримувати академічну освіту в університетах або на мовних курсах. Згідно імміграційного законодавства, по візі F1 студент може працювати неповний робочий день (до 20 годин на тиждень) на території кампусу навчального закладу.

студентська віза в США

Як отримати студентську візу в США сімейним людям?

Якщо ви заміжня або одружений і ваше навчання триватиме тривалий час, ви можете взяти з собою дружину / чоловіка або дітей, якщо вони є. У цьому випадку члени вашої родини повинні подати запит на видачу візи категорії F2. Ключова її особливість в тому, що по ній не можна працювати на території США. Іншими словами, ваші найближчі родичі матимуть статус утриманців.

Як тільки ви дізналися про зарахування до навчального закладу Сполучених Штатів, ви можете приступати до збору та оформлення документів на візу.

Скільки коштує студентська віза в США

  • 160 $ ​​— консульський збір.
  • 200 $ — SEVIS.

SEVIS — це свого роду база даних, в якій знаходяться всі нерезиденти Америки, які в неї в’їжджають. Цей збір сплачують апліканти, які подають на візу F1. Члени сім’ї звільняються від нього. Сумарний мінімум, який потрібно віддати за оформлення студентської візи в США, становить 360 $.

Якщо ви хочете прискорити і спростити процес оформлення студентської візи в Америку, звертайтеся в компанію Helpvisa. Послуга коштує невеликих грошей, зате ефект від неї відчутний. Якщо ж ви вирішите самі займатися оформленням візи, готуйтеся ретельно щоб не припуститися помилки.

Головні умови для отримання студентської візи F1 в США — це форма i20, подача анкети і особисте інтерв’ю у візовому відділі консульства. Для запису на співбесіду вносять особисті дані в анкету, завантажують фотознімок і оплачують консульський збір.

Які документи потрібні для студентської візи в США

  • Закордонний паспорт.
  • Форма I-20.
  • Роздруківка підтвердження заповнення анкети і записи на інтерв’ю.
  • Чек про оплату збору консульства і SEVIS.
  • Підтвердження фінансової спроможності: наявність достатньої суми на оплату першого року навчання і проживання. Як доказ підійде наявність стипендії.

Одним з ключових документів є I-20. Він являє собою запит від американського навчального закладу. На кожного близького родича висилається окрема форма I-20. Якщо у них на руках буде така форма, вони можуть сміливо подавати запит на візу F2.

При надходженні на короткострокову мовну програму додатково можна взяти довідку з місця працевлаштування. Вона буде доказом того, що у вас є робота і що англійська вам потрібна для роботи. Також представників консульства потрібно переконати, що за вами збережеться робоче місце протягом усього періоду навчання.

оформлення студентської візи в США

Додаткові документи

  • Підтвердження наявності нерухомості або дорогої власності.
  • Свідоцтво про шлюб / розлучення, свідоцтво про народження дитини, яка залишилася в Україні.
  • Відомості про програму, за якою будете займатися.
  • Якщо є — листування з науковим керівником.
  • Ксерокопії дипломів, грамот, наукові публікації.
  • Результати іспитів по типу TOEFL, IELTS, GMAT.
  • Список країн, які відвідували в минулому.
  • Для магістратури потрібно розписати професійний досвід і досягнення.

На співбесіді важливо довести, що мета вашої поїздки — дійсно здобути освіту, а також те, що після закінчення курсу ви обов’язково повернетеся в Україну і будете застосовувати отримані навички. Терміни оформлення студентської візи в США різні — від декількох днів до чотирьох тижнів.

Де отримати допомогу в оформленні студентської візи в США?

Студентська віза в США відкриває широкі можливості для отримання якісної освіти та побудови подальшої кар’єри. Оформити її можна самостійно і за допомогою візових агентств. Наприклад, в сервісному центрі «Хелпвіза» ви зможете правильно заповнити анкету на студентську візу в США.

Також у нас ви отримаєте повний пакет супутніх послуг — консультацію, страховку, бронь готелів і авіаквитків. Наші фахівці перевірять документи і посилять слабкі сторони. Вони проконсультують, як потрібно поводитися на співбесіді. Так ви значно підвищите свої шанси на отримання візи, а значить, відкриєте для себе великі перспективи.

автор Helpvisa

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Меню
Яндекс.Метрика