Полезная информация про визы и новости

Студентська віза в Англію: вимоги, терміни, вартість

Українці, які бажають здобути вищу освіту в Англії, оформлюють студентську візу Tier 4. По ній абітурієнти від 16 років, які відповідають певним вимогам, можуть навчатися у Великій Британії від 6 місяців.

Здобути студентську візу до Англії з України поки що не можна: через війну посольство Великобританії призупинило видачу дозволів. Тепер для цього потрібно їхати до іншої країни, наприклад, до Польщі. З цієї статті ви дізнаєтесь про вимоги для отримання студентської візи до Британії та особливості її оформлення.

Вимоги до студентської візи до Англії

Правил для видачі візи Tier 4 дуже багато, до того ж, міграційна служба Великобританії щороку оновлює їх. Розглянемо основні з них.

Confirmation of Acceptance for Studies (CAS) — підтвердження навчального закладу про взяття на курс. Візи Tier 4 видають лише для навчання у державних установах з ліцензією Home Office.

Достатня кількість грошей на оплату навчання та проживання. Це потрібно підтвердити випискою із банківського рахунку або документами від спонсора.

Підтвердження рівня освіти у вигляді дипломів чи атестатів. Для загальноосвітніх курсів рівень має бути не нижчим за Level 3.

Знання англійської мови. Для отримання ступеня бакалавра або магістра абітурієнт повинен знати англійську на рівні не нижче за В2, для менших ступенів — В1. Також англійська знадобиться для співбесіди у посольстві.

>

Документи для студентської візи до Англії

  • Закордонний паспорт;
  • атестати та дипломи з закінчених навчальних закладів;
  • сертифікат про рівень англійської мови IELTS;
  • підтвердження місця проживання у Великій Британії;
  • підтвердження достатньої суми на рахунку чи документи від спонсора;
  • підтвердження про зарахування до курсу (CAS Letter);
  • сертифікат тест на туберкульоз.

Вартість студентської візи до Великобританії

Консульський збір за оформлення британської студентської візи — 417 €. Окремо оплачують медичний збір — його розмір уточнюйте на сайті візового центру посольства Великобританії.

Термін оформлення студентської візи до Англії

Навчальна віза до Англії оформляється 1 місяць. Терміновий розгляд за 5—7 робочих днів коштуватиме 220 £.

Додаткові можливості візи Tier 4

З візою Tier 4 студенти державних вишів можуть працювати 20 годин на тиждень у навчальний час та необмежену кількість годин під час канікул.

Студенти можуть брати додаткові курси за умови, що вони не заважатимуть основному навчанню. Для цього не потрібні спеціальні дозволи.

Студентська віза не дає права отримувати допомогу від держави та оформлювати самозайнятість.

Після успішного закінчення 12 місяців навчання та більше студент може подавати на робочу візу та залишитися у Великій Британії.

Підсумки

  • Для отримання англійської студентської візи потрібне підтвердження від навчального закладу про взяття на курс, достатньо грошей на навчання та проживання, володіння англійською мовою та підготовлені документи.
  • консульський збір за оформлення візи — 417 €;
  • термін оформлення Tier 4 — 1 місяць;
  • британська студентська віза дає можливість працювати неповний день та записуватись на вечірні курси.

Телефонуйте до компанії Helpvisa за телефонами: +38 (066) 140-20-29 або +38 (097) 630-54-72. Ми підготуємо документи для студентської візи до Англії та перекладемо їх, допоможемо заповнити анкету та записатися на співбесіду.

0/5 (0 Reviews)

Безкоштовно проконсультуємо з усіх візових питань!


Відправивши заявку Ви отримуєте безкоштовну консультацію з питань:

  • Повний перелік необхідних документів;
  • Нюанси з оформлення візи;
  • Наші вигідні пропозиції для Вас

Меню
Яндекс.Метрика